Bebekler Neden Ağlar?
Bebeğiniz sürekli ağlıyor ve sizin içiniz mi parçalanıyor? Hiç merak etmeyin; bu konuda yalnız değilsiniz. Burada önemli olan, minik yavrunuzun neden ağladığını keşfetmek ve onu doğru şekilde yatıştırmaktır. İşte sizi çaresizliğe sürükleyen o sürekli ağlama krizlerinin perde arkası!
Bebeklerde ağlama sebeplerinin başında, karnının aç olması geliyor. Bu durumu da size ağlayarak haber verir. Özellikle bebeğinizin ilk aylarında midesi küçük olduğu ve sindirimi hızlı gerçekleştiği için çabuk acıkır. Yeni doğan bebeklerin iki saatte bir beslenmesinin sebebi de budur.
Uyku
Bebekler uykusu geldiği zaman ne yapması gerektiğini henüz bilmediğinden, uykuya dalmakta zorlanır. Sözel olarak kendilerini ifade edemedikleri için de ağlayarak tepki verirler. Bebeklerde ağlayarak uyanma sorunu için yapılabilecek tek şey, onun kolay bir şekilde uykuya dalmasına yardımcı olmaktır. Huzurlu ve kesintisiz bir uyku demek aynı zamanda pişiksiz olmayı da gerektirir. Bebeğinizin özellikle geceleri uykuda huzurla uzun saatler geçirebilmesi için, pişiğe karşı önleminizi önceden alarak Bepanthol® Baby Pişik Önleyici Merhem kullanabilirsiniz. Bepanthol® Baby Pişik Önleyici Merhem koruyucu içermediği ve cildin doğal korumasını arttırdığı için bebeğinizin huzurlu bir uyku geçirmesine yardımcı olur.
Kirlenmiş bebek bezi
Bebeğiniz, uykusunu almasına ve karnını doyurmasına rağmen sürekli ağlama devam ediyorsa altını kontrol etmelisiniz. Çünkü bebeğinizin bezi uzun süre kirli kaldığında cildi tahriş olur ve pişik sorunu başlar. Yeni doğan bebekler çok sık beslendiği için, bezlerini de sık sık kirletirler. Bu sebeple pişik olma olasılığı da artar. Siz bebeğinizin hassas cildini her bez öncesi nemlendirerek, Bepanthol® Baby Pişik Önleyici Merhem ile korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Özellikle ilk aylarda yeni doğan bebekler çok sık beslenip altını kirlettiği için, her beslenme öncesi ya da sonrasında bebeğinizin altını kuru ve temiz tutmaya özen göstermelisiniz.
Gaz Sancısı
Ah o gaz sancıları! Eğer bebeğiniz ağlarken bacaklarını karnına doğru çekiyorsa, gaz sancısı çekiyor olabilir. Kolik olarak adlandırılan bu gaza bağlı ağlama krizleri, bebeğin emerken hava yutmasından ya da sizin gaz yapan yiyecekler tüketmenizden de kaynaklanabilir.
Kaka Yapamama
Bebeğiniz normal süresinde kakasını yapamadıysa şişlik hisseder ve bu şişlik ona ağrı verir. Bu durumda bacaklarını hafifçe dizlerden kırarak, ileri - geri jimnastiği yaptırabilirsiniz. Bunun haricinde karnına dairesel hareketlerle hafifçe masaj uygulayabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda çok geçmeden hekiminize başvurunuz.
Kucağa Gelme İsteği
Bebekler doğduktan sonra da anne karnındaki güvenli ve sıkışık yaşamı ister. Ayrıca yüzünüzü ve sıcaklığınızı hissetmek, kalp atışlarınıza yakın olmak ona güven duygusu verir. Birçok kişi bebeği kucaklamanın “kucağa alıştırmak” olduğunu ileri sürse de anneye ve babaya ihtiyaç duyan bir bebeğin kucakta olmayı istemesi çok doğaldır. O nedenle kucağa almak bebeğe kendini güvende hissettirir.
Ortam Sıcaklığı
Özellikle yeni doğan bebekler sıkıca sarmalanmaktan hoşlanır ama ortam çok sıcaksa, bazen bu sıcaklık onları bunaltabilir. Uzmanlara göre anneler ortam sıcaklığına karşı nasıl bir duyarlılığa sahiplerse, bebekleri için de aynı sıcaklığın yeterli olacağını bilmeliler.
Dış Faktörler
Bebeğinizin dış dünyaya uyum sağlaması tahmin ettiğinizden daha zordur. Fazla ışık, gürültülü ortam, kucaktan kucağa dolaşmak, karanlık, ağır kokular bebeğinizi rahatsız eder. İlgi çekme isteği Kimi bebekler yalnızlıktan pek hoşlanmaz ve çareyi ağlamakta bulur. Böyle durumlarda bebeğinizi hayatınıza daha fazla dahil etmeye çalışabilirsiniz.
Diş Çıkarma
Bebeklerde ağlama sorunu diş çıkarma dönemlerinde de baş gösterir. Bebeğinizin diş çıkardığını anlamak için diş etlerinde şişlik ya da beyazlık görmeniz yeterlidir. Diş etlerini rahatlatacak dişlikler ve dondurulmuş kalın sebzeler ile bu acısını dindirmeye yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte salya akıntısı artacağından dudak ve çevresinde kuruma, tahriş görülebilir. Bu durumda bebeklere özel dudak kremlerinden kullanabilirsiniz. Ayrıca diş çıkarma dönemlerinde pişik olma olasılığı arttığından; bebeğinize her bez değişiminde Bepanthol® Baby Pişik Önleyici Merhem kullanarak baştan önleminizi alabilirsiniz.